top of page

Over ons

Van de Pallande is een tuinderij van ruim een halve hectare aan de Pallande in Oirschot. De naam Pallande is vermoedelijk ontstaan door een schrijffout op het Kadaster. De oorspronkelijke betekenis is Pol of Polland, wat (zand)heuveltje betekent. Het gebied had en heeft een duidelijke lichte verhoging ten opzichte van omringende gronden. Hier telen wij groenten, kruiden, fruit en bloemen op natuur-inclusieve wijze op een historische bolakker.

 

Door de opbouw van een duurzaam ecosysteem met bomen, struiken, heesters en kruidachtige planten volgen we de natuurlijke successie in de natuur zodat populaties van bacteriën, schimmels, insecten en dieren in onderlinge interactie kunnen leven. Het resultaat is een fantastische bodem, waar we zonder gebruik van grondwater en met natuurlijke plaagbestrijding deze plek elke dag mooier laten worden.

Jessica_1.jpg

De tuinder

Van de Pallande wordt gerund door Jessica Peters. Na 15 jaar werken als verandermanager voor grote technologie transformaties bij internationale bedrijven, was het tijd om de droom van een boerderij met de geit na te jagen. Met het boerenbloed van opa en oma door de aderen en het inzicht dat de landbouwsector ook een fikse verandering nodig heeft, was er genoeg reden om een agrarische opleiding te volgen en de sprong in het diepe te wagen.

 

Na jarenlang verschillende plekken te hebben gezien en op meerdere plekken te hebben gewerkt, voelde Jessica met diepe overtuiging dat verandering van landbouw mogelijk is door de natuur leidend te laten zijn, met daarbovenop slim gebruik te maken van technologie en de data die daarmee voorhanden is.

Vrijwilligers en stagiaires

Dat lukt je echter niet alleen. Samen met stagiaires, vrijwilligers, klanten, kennisinstellingen, overheid en ook bedrijven die anders willen en de natuur als inspiratie willen gebruiken worden de eerste stappen gezet naar toekomstbestendige landbouw. Met elkaar dragen wij zorg voor deze mooie plek.

 

Vrijwilligers zijn welkom om te helpen. De werkzaamheden zijn divers en passend bij het seizoen. Iedereen is welkom om mee te helpen. Incidenteel, of op een vaste dag in de week, maand of wat past. Lijkt je dit leuk? Stuur ons een mailtje of een berichtje.

 

Als erkend leerbedrijf via SBB bieden wij ook veelzijdige stage-en afstudeermogelijkheden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

IMG_6979_edited.jpg

Contact

Pallande 1
5688 NH, Oirschot

0611340924

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Bedankt voor je bericht!

bottom of page